24.11.2018

98. Lani, Christina: Murha Pariisissa

Christina Lani
Murha Pariisissa 
Gummerus 1961 - Saposarja 98
Mord i Paris 1960 


”Keväinen Pariisi ja sen rakkautta ja seikkailuja henkivä ilma hulmahtavat lukijaa vastaan Christina Lanin dekkarin sivuilta. Sirkuksen värikäs ja huoleton maailman muodostaa ympäristön, jossa sattuu salaperäinen kuolemantapaus. Sen selvittely pitää lukijan herpaantumattomasti vallassaan viimeisille sivuille asti ja antaa asiantuntevan kuvan ranskalaisen poliisin työskentelystä sen selvittäessä sotkuista murhaa. Kokonaisuus on taidokas ja pirteä, täynnä jännittäviä tapauksia ja juonittelua.”

Maailmankuulu klovni Jaques Marot surmataan ja hänen tyttären tyttärensä Monique siepataan. Ylikomisario Ledoux Sûretésta tutkii tapausta ja joutuu useaksi päiväksi tutkimuksissaan umpikujaan, vaikka tietämättään oli jo kasvokkain murhaajan kanssa. Tarina on jännittävä ja hyvin kerrottu. Henkilökuvaus ja miljöökuvaus ovat tavallisiin dekkareihin verrattuna erinomaista. Tapahtumapaikkana on Pariisi ja se tuo mukavan lisävärin kertomukseen. Hyvä kirja.


Ruotsalaisen kirjailijan oikea nimi on Christina Rut Nial (1894-1962) ja tämä on hänen esikoisromaaninsa. Hän kirjoitti ainakin kaksi dekkaria nimellä Christina Lani. Toinen on Ett enkelt mord (1961).
Ammatiltaan hän oli näyttelijätär, myöhemmin taidemaalari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti