17.11.2018

134. Chase, James Hadley: Ei kiitetä rahasta

James Hadley Chase
Ei kiitetä rahasta 
Gummerus 1965 - Salamasarja 134
2. painos 1971 - Salama minun makuuni 182
Come easy - go easy 1960  

"Kun Chet Carson karkasi vankilasta, hän luuli löytäneensä turvallisen piilopaikan syrjäiseltä huoltoasemalta. Sen sijaan sieltä löytyi vaarallinen kolmikko: vanhempi omistaja, tämän uhkea vaimo Lola ja kassakaappi aarteineen. Lola himoitsi tätä aarretta. Tunnistettuaan lehtikuvasta Carsonin hän kiristi tätä avaamaan kaapin tai hän ilmiantaisi karkurin. Vankilaan Chet ei halunnut, muttei myöskään luottanut Lolaan. Tapahtumat etenivät kuitenkin nopeasti ja Chet tajusi pian, että ainoa keino selviytyä oli pitää kassakaappi lukittuna."


"Työ kassakaappiyhtiössä nielee Chetiltä liikaa aikaa ja tuottaa heikosti. Silmäys erääseen setelinipusta pullottavaan kaappiin avaa tuottoisampia mahdollisuuksia. Työtoveri Roy on heti valmis kumppaniksi. Kesken touhun sattuu kuitenkin setelien laillinen omistaja paikalle ja Royn on iskettävä tätä. Roy onnistuu haihtumaan, Chet jää poliisin syliin ja pahamaineisen rangaistuslaitoksen armoille. Hyvällä tuurilla hän pakenee ja pääsee mantereen ääriin eräälle autiomaan huoltoasemalle töihin. Mutta sielläkin on kassakaappi kovin täynnä ja vieressä viekoitteleva naispuolinen käärme nimeltä Lola. Chet yrittää toimia rehellisesti, mutta kaikkia naisia ei sellainen tyydytä.."


Sujuvasti etenevä rikoskertomus, jossa lukijaa harmittaa päähenkilön typeryys. Hänellä olisi ollut tilaisuus lähteä Lolan kynsistä monet kerrat, vaan ei...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti