15.11.2018

138. Chase, James Hadley: Oli kaunis kesäaamu

James Hadley Chase
Oli kaunis kesäaamu 
Gummerus 1965 - Salamasarja 138 
2. painos 1971 - Salama minun makuuni 181
3. painos 1994
One bright summer morning 1963
  
"Kartano sijaitsee autiolla seudulla, kaukana kaikesta asutuksesta. Victor Dermott, menestyvä näytelmäkirjailija, on vuokrannut sen saadakseen kaikessa rauhassa viimeistellä teoksensa. Kauniina kesäaamuna Victor herää epämiellyttävään tunteeseen siitä, ettei kaikki ole kohdallaan. Levottomana hän varmistaa, että vaimo ja lapsi nukkuvat rauhassa. Mutta missä ihmeessä on koira? Entä vietnamilainen palvelija? Etsiessään näitä Victor tahrii kenkänsä veren. Jotakin on tapahtumassa, sillä puhelinjohdot on katkaistu ja autot tehty liikuntakyvyttömiksi. "

"Menestyvä näytelmäkirjailija Victor Dermott vuokraa syrjäisen maatalon Nevadan autiomaasta kirjoittaakseen uutta teostaan. Kahden kuukauden ajan kaikki on täydellistä. Eräänä kirkkaana kesäaamuna hän herätessään huomaa koiransa, apulaisensa ja aseidensa kadonneen. Puhelinkin on mykkä ja auto on tehty ajokelvottomaksi. Terrori on alkanut..."


Jim Kramer on eläkkeelle siirtynyt gangsteripomo. Häntä ei onnistuttu tuomitsemaan kertaakaan, ja nyt hän nautti rikoksilla saamistaan rahoista. Hänen lakimiehensä kuitenkin tyhmyyttään hävitti Jimin omaisuuden ja ampui itsensä. Jim on puilla paljailla ja palaa takaisin rikosten pariin. Entisen kakkosmiehensä kanssa hän ryöstää Zeldan, rikkaan perijättären. Apunaan heillä on sisarukset Chita ja Riff. Kaappaus onnistuu mainiosti, mutta syrjäisessä kätköpaikassa, kirjailija Dermottin talossa rikollisten ristiriidat ja Zeldan rakastuminen ronskiin Riffiin sotkee suunnitelmat. Ruumiita tulee niin paljon, ettei poliiseille jää lopulta ketään vangittavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti