19.11.2018

118. Chase, James Hadley: Ruumisarkku Hongkongista

James Hadley Chase
Ruumisarkku Hongkongista 
Gummerus 1963 - Salamasarja 118 
2. painos 1992 
A coffin from Hongkong 1962

 
"Yksityisetsivä Nelson Ryan oli ennenkin joutunut hämäräperäisiin varjostustehtäviin mustasukkaisten aviomiesten toimesta, mutta harvoin näin kehnoi tuloksin. Kun Ryan turhaan valvotun yön jälkeen palasi toimistoonsa, siellä odotti häntä yllätys. Pieni siro kiinatar istui hänen huoneessaan - ammuttuna. Pian selviää, että tyttö on rikkaan amerikkalaisen teollisuusmiehen miniä, joka on tuonut miehensä arkun kotimaahan. Yhtä selvää ei ole, miksi hänet on murhattu. Tutkimukset vievät Ryanin Hongkongiin, jossa näiden perin salaperäisten tapausten taakse kätkeytyvän jutun koko laajuus vähitellen alkaa paljastua. Kansainväliset rikolliset järjestävät Nelson Ryanille seikkailun, jossa onnellinen loppu näyttää olevan kovin työläästi saavutettavissa." 


"Ne olivat helpoimmat kolme tonnia, jotka Nelson Ryan oli ikinä ansainnut. Pian hän kuitenkin huomasi että häntä oli pidetty narrina. Viattomalta kuulostava puhelinsoitto sotki hänet liikaa puhuneen kiinalaisen ilotytön murhatapaukseen. Se myös heitti hänet suoraan värikkään Hongkongin kuhisevaan ja kurjaan yöelämään."


Jännittävä ja vaiherikas kertomus, jossa Ryan joutuu astumaan sekä amerikkalaisten, että Honkongin englantilaisten poliisien varpaille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti