24.11.2018

97. Seppälä, Marjatta: Olisi pitänyt unohtaa

Marjatta Seppälä
Olisi pitänyt unohtaa 
Gummerus 1961 - Salamasarja 97

"Komisario Teisko on rikostutkija, joka ei rakentele mitään haavekuvia, vaan ponnistelee eteenpäin kuulustelujen ja tarkkojen tutkimusten avulla. Lukija pysyy koko ajan tiukasti juonessa mukana, hän saa seurata tapahtumia aivan kuin olisi komisario Teiskon oikea käsi. Marjatta Seppälän taitoa kuvastaa se, että näistä asiallisista aineksista muodostuu loppua kohti sivu sivulta tihenevä rikosjuttu.
Ilman turhia muodollisuuksia kirjailija tuo lukijan eteen juhlivan päivällisseurueen, johon kuuluu viisi henkeä, kolme miestä ja kaksi naista. He olivat ystäviä - niin he ainakin luulivat. Mutta kun illan emäntä tyhjensi lasinsa, yksi heistä tiesi hänen muutaman sekunnin kuluttua kaatuvan lattialle ja aloittavan lyhyen ja raivoisan kuolinkamppailun." 


Teosarvio Arvostelevassa kirjaluettelossa 7/1961: ”Meillä naiset eivät tähän saakka ole kantaneet mainittavaa kortta kotimaisen salapoliisiromaanin kekoon, joten mielikseen toteaa, että tulokas on onnistunut kohtalaisesti ohittamalla samalla kertaa ilmestyneen Lauttamuksen kirjan aivan kiistattomasti. Aiheeltaan romaani tosin pysyttelee tutuilla urilla, joten paatunut tämän alan lukija erottaa syyllisenkin oitis, sillä kutsuilla, missä emäntä murhataan, on siksi tuttu tyyppivalikoima. Lukukelpoinen, mutta ei yllä kirjastotasoon.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti