21.11.2018

109. Fischer, Else: Orvokkeja rakkaani

Else Fisher
Orvokkeja rakkaani 
Gummerus 1962 - Salamasarja 109  
Violer min elskede 1961 

 
"Nuorella televisiokuuluttajalla Susanne Wainbergilla ei ollut aavistustakaan, mihin painajaiseen hän oli matkalla, kun hän eräänä viikonloppuna ajoi Kööpenhaminasta Jyllantiin sulhasensa sedän luo. Päinvastoin hän oli niin iloinen kuin vain vastakihlautunut voi olla, kunnes hänen matkansa katkesi järkyttävällä tavalla. Keskellä pimeää metsätietä lojui tumma hahmo, ja kun hän pysäytti auton ja lähti auttamaan, hän sai huumaavan iskun päähänsä. Myöhemmin Egemosegårdin turvallisissa suojissa kaikki tuntui vain pahalta unelta, mutta miksi kukaan ei halunnut puhua tiellä maanneesta miehestä - ja miksi kaikki sanoivat, että hänet oli löydetty kokonaan toisesta paikasta maantien varresta...?"


Jasper Bang on säveltänyt menestysiskelmän "Orvokkeja, rakkaani, ennen kuin kuolet." Siitä johtuu kirjan nimi. Pitemmälle en viitsinyt lukea.


Else Fischer (1923-1976) oli tanskalainen kirjailija ja journalisti. Sodan aikana hän kuului Tanskan vastarintaliikkeeseen. Fischer kirjoitti sarjan rikosromaaneja ja häntä kutsuttiin Tanskan  Agatha Christieksi. Monissa kirjoissa rikoksia ratkoi komisario Bernild.
Lapsille suunnattu 10-osainen dekkarsarja oli nimeltään Trekløver (kolmiapila). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti