15.11.2018

143. Peters, Ellis: Noidan pako

Ellis Peters
Noidan pako 
Gummerus 1966 - Salamasarja 143  
Flight of a witch 1964

  
"Annet Beck oli lähtenyt kävelemään kotikylänsä liepeillä kohoavalle jylhälle kukkulalle, Hallowmountille, johon liittyi lukemattomia historiallisia muistoja ja kansanuskomuksia. Viiden päivän kuluttua Annet tulee takaisin samaa tietä kuin on lähtenytkin ja väittää olleensa poissa vain pari tuntia. Kansantarinat tietävät kertoa tapauksista, jolloin ihmisiä on siten kadonnut muutamiksi päiviksi kukkulan uumeniin ja palannut tuosta ajasta mitään tietämättä. Poliisi ei kuitenkaan usko satuihin. 

Birminghamissa on tehty rikos, pieni kultasepänliike on ryöstetty ja sen omistaja murhattu. Kaksi todistajaa on nähnyt Annetin rikoksen tapahtumahetkellä seisoskelemassa läheisessä kulmassa. Annet itse ei suostu puhumaan mitään, mutta hänen hallustaan löytyy ryöstetystä liikkeestä peräisin oleva sormus. Poliisitarkastaja George Felse ryhtyy keräämään luetteloa tytön mahdollisista kavaljeereista. Epäilty toisensa jälkeen voidaan pyyhkiä listasta. Salaperäinen Hallowmount näyttää joka tapauksessa jollain tavoin liittyvän Annetin tarinaan."  

Mukavan omaperäinen tarina. Henkilöt jäävät kuitenkin hieman etäisiksi. Lisäksi tarina on kerrottu aivan liian laveasti ja on lievästi pitkästyttävä. Ongelman ratkaisua kuitenkin odottaa ja sen vuoksi jaksaa lukea loppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti