14.11.2018

152. Chase, James Hadley: Isojen poikien leikit

James Hadley Chase
Isojen poikien leikit 
Gummerus 1967 - Salamasarja 152  
This is for real 1965


"Amerikkalaisen tiedustelupalvelun CIA:n agentti Mark Girland saa salaisen tiedon: viisi vuotta sitten itään loikannut lännen huippuagentti Robert Carey on palannut mukanaan jotain erittäin tärkeätä. Carey on kuolemansairas ja piileskelee jossakin Afrikan pensasaavikolla. Tieto on Girlandille suuren rahan arvoinen mutta myös hengenvaarallinen, sillä Careyn 'idäntuliaisista' ovat kiinnostuneita monet muutkin, muun muassa teollisuuspohatta Herman Radnitz.


Saavuttuaan Afrikkaan, Dakarin kaupunkiin, Girland huomaa siellä suorastaan vilisevän idän ja lännen asiamiehiä, jotka jo odottavat häntä. Kaunis kaksoisagentti Janine Daulnay auttaa Girlandia selviämään hänen tielleen asetetuista esteistä ja suunnistamaan tappavan kuumalle ja eksyttävälle pensasaavikolle joka muodostuu todelliseksi kuoleman loppusuoraksi kilpailussa siitä, kuka löytää Careyn." 

Salamasarjan kirjat ovat useimmiten salapoliisiromaaneja, mutta tämä kirja on täysverinen agenttijännäri. Kirja on jännittävä ja tapahtumarikas. Kuviossa on mukana amerikkalaiset agentit, heille työtä tekevät freelance asiamiehet, venäläiset agentit ja ökyrikkaan öykkärin kovanaamat. Alussa vilahtaa Careyn tytär Tessa, joka astuu lopussa ratkaise
vaan rooliin. Verilöylyltä ei tässäkään kirjassa vältytä. Jännitystä on tasapainottamassa ripaus romantiikkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti