17.11.2018

130. Bell, Josephine: Rengasrikko

Josephine Bell
Rengasrikko 
Gummerus 1964 - Salamasarja 130  
A flat tyre in Fulham 196


"Mies käänsi ohjauspyörää sivuuttaakseen pysähtyneen maitokuorman. Yhtäkkiä ohjauspyörä tuntui lyijynraskaalta hänen käsissään. Kääntäessään jälleen omalle kaistalleen hän tunsi, miten koko auto huojui ja liukui. Hän tiesi, mitä oli tapahtunut. Hiljentäessään, ja jo ennen kuin kääntyi vasemmalla olevalle kadulle hän kuuli tyhjentyneen renkaan huonoenteisen kuminan. Rengasrikko. Tällaisessa autossa. Tällaisella hetkellä. Uskomatonta mutta totta. Aika on täpärällä, joten auto on jätettävä heitteille. Eräs tempaus epäonnistuu, auto takavarikoidaan, ja löytyy ruumis... 


Erikoinen tapahtumaketju pitää vallassaan lukijaa yhtä voimakkaasti kuin kirjan mielenkiintoisia henkilöitäkin. Josephine Bell on kirjoittanut suuren joukon salapoliisiromaaneita, novelleja sekä radio- ja televisionäytelmiä. Hänen teoksensa ovat älykkäästi ja vauhdikkaasti kehiteltyjä ja edustavat oivallisesti sodanjälkeistä anglosaksista dekkarikirjallisuutta."

Kyseessä on tosiaan oivallinen brittijännäri. Bellin teoksia on tietääkseni suomennettu vain muutamia. Näitä kyllä lukisi mielellään enempikin. Kirjailijan oikea nimi on Doris Bell Collier.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti