25.11.2018

88. Patrick, Quentin: Rakas vaimoni Maureen

Quentin Patrick
Rakas vaimoni Maureen 
Gummerus 1961 - Salamasarja 88
2. painos 2002
The green-eyed monster 1960 

 
"Dekkariklassikko vuodelta 1961. Poliisin mielestä Andrew Jordan oli mitä todennäköisimmin murhannut vaimonsa. Hän tosin väitti löytäneensä kotinsa sekasorron ja kaaoksen vallassa - ja vaimonsa ammuttuna, mutta silti. Lopulta Jordan joutuu myöntämään että hänellä olisi ollut motiivi surmata vaimonsa, mutta aivan toinen kuin poliisi oletti. Poliisin kietoessa verkkoa yhä tiukemmin Andrewin ympärille tämä suorittaa omalla tahollaan kuumeisia tutkimuksia, jotka paljastavat mitä uskomattomampia asioita hänen vaimonsa ja tämän sukulaispiirin elämästä. Quentin Patrick on nimimerkki joka koostuu useista eri kirjoittajista. Pääosin teokset on kirjoittanut serkuspari Hugh Wheeler ja Richard Webb"


Nimimerkeillä Patrick Quentin tai Quentin Patrick tai Q.Patrick tai Jonathan Stagge kirjoitettiin nelisenkymmentä jännitysromaania. Joitain olen lukenut, enkä niistä kaikista pitänyt. Rakas Vaimoni Maureen on kuitenkin ihan kelpo kirja. Hyväuskoinen heppu on nainut kauniin vaimon, eikä hänellä ole aavistustakaan mitä peliä tämä pitää hänen selkänsä takana. Totuus paljastuu pikku hiljaa vaimon kuoleman jälkeen.¨


Teosarvio Arvostelevassa kirjaluettelossa 3/1961: ”Asiansa osaavan tekijäparin uusin muunnos kauniin ja salaperäisen naisen käsittämättömästä murhasta, johon syylliseksi vuoron perään epäillään kaikkia naisen perhepiiriin kuuluvia ja eniten naisen aviomiestä. Asia esitetään kelpo aviomiehestä käsin, joka hätääntyneenä etenee vaimon hämärän menneisyyden viidakoissa löytääkseen oikean murhaajan. Näppärää ja taitavaa tietenkin, mutta se ei vielä ole suositus kirjastoihin.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti