13.12.2018

8. Rattray, Simon: Sääli mukavaa miestä

Simon Rattray
Sääli mukavaa miestä

Gummerus 1954 - Salamasarja 8
Bishop in check 1953

"Hugo Bishop, romaanin älyniekka, selvittää nerokkaasti salaperäisen auto-onnettomuuden ja siihen liittyvät sotkuiset asiat."
”Lopuksi jää lukijan ratkaistavaksi, kuka oli todellinen syyllinen.”

Bishop kiinnostuu onnettomuudesta, jonka silminnäkijäksi hän sattumalta joutuu. Tarinan keskeisenä henkilönä on Melody Carr, salaperäinen viettelijätär. Hän yrittää parhaansa saada Bishop pauloihinsa, mutta heppumme pitää pintansa ja sekös Melodya harmittaa. Bishop ja poliisi tulevat lopulta siihen tulokseen, että peräti kolme henkilöä aiheutti onnettomuuden tahallaan ja toisistaan tietämättä. Kaikki jää kuitenkin pelkäksi epäilyksi. Tarinan sympaattisimmiksi henkilöiksi jäävät lopulta Bishopin uskolliset kumppanit: siamilaiskissa "Prinsessa Chu Yi-Hsin" ja sihteeri neiti Vera Corringe. Näille olisi kaikissa Rattrayn kirjoissa voinut antaa suuremmankin roolin. Kertomuksessa on jännittävät hetkensä, mutta tällä kertaa Rattray sortuu omaan näppäryyteensä maustaessaan tarinaa korkealentoisilla keskusteluilla ja loputtomilla pohdinnoilla.

Tämän brittikirjailijan oikea nimi on Trevor Dudley-Smith, mutta hän käytti myös useita kirjailijanimiä, mm. Adam Hall, Simon Rattray sekä Elleston Trevor. Viimemainitusta tuli myöhemmin hänen virallinen nimensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti