1.12.2018

49. Patrick, Quentin: Murha palmurannalla

Quentin Patrick
Murha palmurannalla 
Gummerus 1958 (3. p) - Salamasarja 49
1. painos Suomen kirja 1943
2. painos Gummerus 1949
4. painos Gummerus 1994
Return to the scene 1941 

 
"Chilternien joutilas perhe viettää kissanpäiviä Bermudan saarilla sijaitsevassa loistohuvilassa, jonka omistaja Ivor Drake aikoo mennä naimisiin perheen nuoren ja kauniin tyttären kanssa. Odottamaton kuolemantapaus tekee kuitenkin tämän suunnitelman tyhjäksi, ja nyt lukijan tarkkaavaisuus kohdistuu arvoituksen selville saamiseen. Murha - sellaiseksi tapaus todetaan varsin pian - ja sen aiheuttamat epäilykset kietovat tiukasti verkkoonsa jokaisen kirjan henkilön, vieläpä osan tapauksen tutkijoistakin. Jutun selvittely vaikeutuu vaikeutumistaan ja loppuratkaisu tuo muassaan täydellisen paukku-yllätyksen." 


"Kay Winyard matkustaa Bermudalle estääkseen serkkunsa avioliittoaikeet. Hänellä on siihen hyvä syy, seurustelihan hän aikoinaan tuon saman miehen kanssa ja näki mikä tämä on miehiään. Mies on ollut ennekin naimisissa ja ajoi silloisen vaimonsa itsemurhaan. Kayllä on mukanaan tuon naisen päiväkirja."


Tätä lukiessa tuli väistämättä mieleen Mary Rinehartin tai M.M.Kayen romanttiset jännärit. Tässäkin maleksitaan palvelijoiden palveltavana kartanossa ja kun joudutaan liemeen, valehdellaan poliisille. Lemmenasioita vatvotaan, mutta romantiikkaa ei tarinasta heru - ei liioin jännitystäkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti