11.12.2018

41. Patrick, Quentin: Mies verkossa

Quentin Patrick
Mies verkossa 
Gummerus 1957 - Salamasarja 41
The man in the net 1956


"John Hamilton tiesi olevansa kuin verkossa jo silloin, kun hän jätti korkeapaikkaisen toimensa New Yorkissa ja vei vaimonsa Stonevilleen, viehättävään Berkshiren huvilaan. Siellä Linda keräsi pian ympärilleen 'sisärenkaan', jonka piirissä hän viihtyi. Vain John tiesi, miksi heidän oli ollut tultava, ja siksi hänen osansa 'yhdenmiehen-show'n' esittäjänä ei voinut miellyttää häntä. Mutta sitten tuli jälleen kirje New Yorkista, jossa häntä pyydettiin takaisin entiseen toimeensa vieläkin houkuttelevammin ehdoin.
John matkusti, mutta vain sanoakseen ei. Palattuaan hän joutui tilanteeseen, joka oli yhtä vaarallinen kuin epämiellyttäväkin. Oli ilman muuta selvää, että naapurit vihasivat häntä ja syyttivät häntä pahimmasta..."


Johnin vaimo Linda piti rahasta ja juomisesta. Kun rahantulo väheni ja juomisesta oli tullut ongelma, vaikeudet alkoivat. Naapureilleen Linda esitti seurallista ja viehättävää, miestään palvovaa vaimoa, mutta kuitenkin hän vihasi miestään. Kun vaimo sitten julkisesti syytti miestään pahoinpitelystä ja seuraavana päivänä katosi, alkoi yleinen mielipide kääntyä Johnia vastaan. Kaatopaikalta löytynyt Lindan matkalaukku vaatteineen ja rautakaupasta tilattu sementtisäkki olivat selvät todisteet siitä että John on murhannut vaimonsa. Väkijoukko oli vähällä lynkata hänet, ja kun ruumis löytyi mikään ei enää pidätellyt ajojahtia. Yllättävä pelastus tuli lasten taholta. John oli viettänyt paljon aikaa kylän lasten kanssa ja nämä suorastaan palvoivat häntä. Lapset auttoivat nyt Johnia piiloutumaan ja saattamaan oikean murhaajan vastuuseen teostaan.
Kirjan lukijaa odottaa jännittävä ja hyvin kerrottu tarina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti