11.12.2018

35. Queen, Ellery: Yhdeksänhäntäinen kissa

Ellery Queen
Yhdeksänhäntäinen kissa 
Gummerus 1956 - Salamasarja 35  
The cat with many tails 1949 


"Ellery Queen on maailmankuulu amerikkalainen kirjailijatoiminimi, jolla on takanaan alun kuudettakymmenettä kirjaa. Yhdeksänhäntäinen kissa kertoo vaikeasti selvitettävästä murhasarjasta New Yorkissa; isä ja poika Queen ajavat takaa Kissaksi nimitettyä kuristajaa, joka häikäilemättä ja aluksi näköjään aivan suunnittelemattomasti raivaa tieltä uhrejaan. Pala palalta rakentavat tutkijat Kissan henkilökuvaa, mutta lopputulos muodostuu heillekin yllätykseksi."


"Pelko oli vallannut New Yorkin. Yhdeksän ihmistä oli kuristettu viiden kuukauden aikana ja tuntematon tappaja oli yhä vapaana. Villikissan lailla murhaaja iski varoittamatta sattumanvaraisesti valitun uhrin kimppuun. Kukaan ei ollut turvassa. Kaupunki oli paniikissa. Pormestari määräsi Ellery Queenin tutkimaan juttua." 


Tarinaan on saatu niin jännitystä, romantiikkaa kuin psykologista pohdiskeluakin. Viimemainittu alue olisi saanut jäädä vähemmälle. Tuon ajan käsitykset psykologiasta ovat tainneet jo hieman vanhentua. Tarina on kuitenkin kerrottu mielenkiintoisesti ja juonessa on monia käänteitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti