11.12.2018

42. Queen, Ellery: Kämmenen jälki

Ellery Queen
Kämmenen jälki 
Gummerus 1958 - Salamasarja 42  
Inspector Queen's own case 1956


"Tarkastaja Richard Queen oli ollut vuosia kirjailijapoikansa varjossa. Nyt kun Ellery oli poissa, hän sai rikosjutun aivan itselleen - vai saiko? Oikeuden päätös oli tapaturmainen kuolema ja vain uhrin hoitaja oli tajunnut sen ainoan seikan, joka teki siitä murhan. Juuri eläköitynyt Dick Queen jäljitti murhaajaa värväämiensä toisten eläkkeelle jääneiden poliisien kanssa. Hoitaja, Jessie Sherwood oli viittäkymmentä lähestyvä, kaunis ja yksinäinen nainen. 63-vuotias Dick Queen huomasi elämän taas maistuvan."
 

"Lapsirakas, varakas perhe on ottanut ottolapsekseen pienokaisen, jota varten on palkattu myös lastenhoitaja, Jessie Sherwood. Eräänä iltana Jessie palaa kaupungilta kotiin ja kuulee talon rouvalta, että lapsi on ollut rauhaton, ja jottei hän olisi takonut päätään vuoteen päätyyn, on rouva asettanut suuren tyynyn lapsen pään taakse. Lastenhoitajattareen iskee outo, merkillinen aavistus, ja hän kiskaisee oven auki. Yölamppu palaa, ikkuna on auki, ja hän uskaltaa tuskin katsoa pienen vuoteeseen... Kuuluisa Ellery Queen on jälleen kirjoittanut romaanin, joka dramaattisuudessaan ja yllättävyydessään etsii vertaistaan."
 

Tämä on parhaimpia Ellery Queenin kirjoja. Turhia konstailematon tarina soljuu vaivattomasti eteenpäin jännityksen kasvaessa loppua kohti. Ikääntynyt isä-Queen joukkoineen tietää varmasti murhaajan henkilöllisyyden, mutta todisteet puuttuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti