18.11.2018

128. Patrick, Quentin: Punainen ympyrä

Quentin Patrick
Punainen ympyrä 
Gummerus 1964 - Salamasarja 128
2. painos 1987  
The scarlet circle 1943


”Murhaaja piirtää punaisen ympyrän. Tihentyvän sumun keskeltä yön pimeydessä kajastaa punertavaa valoa hylätyltä hautausmaalta. Sydän pamppaillen tohtori Westlake hiipii lähemmäksi – ja huomaa kiinalaisen lyhdyn puoleksi täytetyn haudan yllä.” 


Muuan heppu on viettämässä lomaa tyttärensä kanssa lomahotellissa. Seudulla tapahtuu kummia asioita. Läheisellä hautuumaalla nähdään yöllä punainen lamppu ja hauta on puoleksi kaivettu auki. Heppu kiinnostuu asiasta toden teolla kun tapahtuu muutama murha ja valoilmiö toistuu. Kova myrsky huuhtelee hautuumaan mereen ja paljastaa salaisuuden. Hepun tytär joutuu itsepäisyyttään vaaraan erään kauhukakaran kanssa.


Tämän kirjan kirjoittajaksi on merkitty Quentin Patrick. Todellisia kirjoittajia olivat Richard Webb ja Hugh Wheeler. Molemmat olivat syntyjään englantilaisia, mutta olivat muuttaneet Yhdysvaltoihin. He käyttivät myös nimimerkkejä Patrick Quentin, Q Patick sekä Jonathan Stagge. Ainakin kolme tarinaa on filmattu. 
Kirjat olivat aikoinaan suhteellisen suosittuja Yhdysvalloissa, mutta siellä niiden suosio pian hiipui. Sen sijaan pohjoismaissa kirjat ovat yhä olleet suosittuja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti