22.11.2018

108. Patrick, Quentin: Patrickin tusina

Quentin Patrick
Patrickin tusina: kaksitoista jännityskertomusta 
Gummerus 1962 - Salamasarja 108
The ordeal of Mrs Snow 1961


Kirja sisältää novellit: Rouva Snowin koettelemus, Pojan tahto, Murhaajan muotokuva, Pikkupoika eksyksissä, Syyttäjän todistaja, Kyyhkysnainen, Aina kuuhun saakka, Äiti saanko mennä uimaan, Herra sinä näet minut, Rouva Applebyn karhu, Neiti Lucyn meksikolainen rakkaustarina, Tämä tappaa sinut.


Nämä ovat kaikki helppolukuisia ja sujuvia tarinoita. Useimmissa on kysymys ilkeästä tai vastenmielisestä henkilöstä, josta joku läheinen henkilö on perin juurin saanut tarpeekseen ja päättää hankkiutua tästä eroon. Muutamassa tarinassa toisena osapuolena on lapsi. Muuan aikamiespoika miettii jyrkänteen reunalla, kummanko työntäisi reunan yli, tyttöystävän vai äidin? 

Herra Lund puolestaan yrittää epätoivoisesti päästä vaimostaan eroon. Hän peukaloi vaimon auton jarruja, mutta tämä selviytyy nilkan nyrjähdyksellä auton syöksyessä rotkoon. Seuraavaksi hän antaa tälle unilääkettä ja sytyttää joulukuusen palamaan. Tulipalostakin tämä selviytyy. Viimeisenä konstina hän antaa tälle reilusti sydänlääkettä, mutta vaimo ei vaan suostu kuolemaan. 
Monissa kertomuksissa on mukana annos mustaa huumoria. Tämän kaltaisia kirjoja kannattaakin lukea huumorimielellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti